Дніпро може похвалитися дивовижною історією з безліччю значимих подій і переплетенням епох. 5 років тому Україна взяла курс на збереження популяризації своєї культури і позбавлення від надлишків «совка». Через це з вулиць міста різко почали пропадати всі дядьки Леніни.

Але 17 лютого один Ленін з'явився в Дніпрі і моментально пішов на дно. Про це повідомляє дайвер Андрій Воробйов.

Варто нагадати, що декомунізація - це процес позбавлення від наслідків комуністичної ідеології. Розпочалась вона під час розпаду СРСР і активізувався 5 років тому - в період знесення пам'ятника Леніну в Україні під час Революції Гідності. Дніпро раніше носив назву Катеринослава, Новоросійська, Дніпропетровська. А 19 травня 2016 року на засіданні Верховної Ради народні депутати прийняли рішення назвати місто Дніпром.

17 лютого дайвери в черговий раз зібралися на Новомиколаївському кар'єрі, для того що б додати новий експонат у свій підводний парк. Величезний бюст вождя, який виконаний з водостійкої смоли, підводникам подарували їх шанувальники спеціально для підводного музею. Перед зануренням Леніну додали рослинність на обличчі, як у Гая Фокса, і жовту бандану. Після проведених маніпуляцій вождя опустили на глибину 34 метри.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Андрій Воробйов розповів, що вже під водою організовано цілий музей пострадянського часу. На дні кар'єру розташувалися мотоцикл, автобус і інше. Перед зануренням їх очищають від мазуту, для того, щоб вони не нашкодили екосистемі. На дні вже утворився штучний риф, де живе місцева фауна.

Дайвер повідомив, що незважаючи на низьку температуру води, ніхто з команди не захворів запаленням легень. Всі добре натреновані і проводять подібне вже не перший раз. Якщо у вас є бажання долучитися до створення музею, ви можете запропонувати підводникам свій експонат. Це може бути що завгодно, що добре вписалося б у цей незвичайний музей.

Нагадаємо, Ленін і Сталін зачаїлися в Чернігівській області: фото

"Знай.uа" повідомляв, "Ленин Партія, рак мозку": у Криму влаштували треш-концерт, діагноз вже поставлений

Нещодавно "Знай.uа" писав, По чому Ленін для народу: в Києві вболівальникам "Ліверпуля" впарюють вождя