Johnson & Johnson – відома американська компанія, яка очолює більш ніж 250 дочірніх компаній у різних країнах світу, які спеціалізуються на виробництві санітарно-гігієнічних товарів, лікарських препаратів та медичного обладнання. Вона представила незалежній експертній раді Департаменту по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США унікальне ліки нового покоління – назальний спрей від депресії.

Головний компонентом препарату є эскетамин, який використовується як анестетик і сильне знеболювальне. Ця речовина викликає набагато менше побічних ефектом, ніж кетамін – його попередник, який нерідко використовується в якості наркотику на різних вечірках.

Для дослідження ліків обрали понад 1700 добровольців, які страждають від вираженого депресивного розладу. Спроби терапії з допомогою введення ліків через рот виявилися не зовсім вдалими. Молекули препарату виявилися занадто великими, вони не змогли подолати бар'єр, тому їм не вдалося потрапити в мозок.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

З рецепторами нюху справа йде інакше – вони знаходяться поруч з передніми частками головного мозку і мають прямий доступ до них.

Міністерство порекомендувало виробнику впровадити програму оцінки ризиків прийому эскетамина. Представники комісії повідомили:

"Це противні ліки, і, якщо вони будуть схвалені, необхідно докласти серйозних зусиль, щоб пацієнти знали, у що вони вплутуються".

Раніше портал "Знай.uа" писав: побороти депресію легше, ніж здається, вчені розкрили секрет. Їжа є ідеальним ліками, якщо харчуватися правильно і в помірних кількостях

Читайте також: кишкові бактерії впливають на психологічний стан та настрій, відсутність деяких мікробів в організмі викликає депресію

Як повідомлялося: в березні українців накриє "чорний тиждень", їх очікують конфлікти, хвороби і депресії. Дізнавшись, коли саме відбудуться магнітні бурі, можна заздалегідь до них підготуватися