Дослідники ароматного напою розповіли, як краще його вживати, щоб знизити негативну дію на організм кофеїну і поліпшити інтелект.

Дослідниками був проведений експеримент, в результаті якого вони прийшли до висновку, що вживати каву краще разом з какао. Поєднання кави з какао позитивну впливає на головний мозок і усуває неприємний ефект від кофеїну, встановили автори дослідів, передає "Політека".

Вживати каву з додаванням какао для здоров'я краще, ніж просто каву. Такий кавовий мікс сприяє поліпшенню концентрації і при цьому не викликає негативних проявів, характерних при вживанні «чистого» кофеїну.

У ході експерименту піддослідним пропонувалися чотири напої — кава, какао, кава з додаванням какао та плацебо. Смак напоїв був замаскований за допомогою підсолоджувача так, що зрозуміти, який саме випивається, було практично неможливо. Після розпиття напоїв добровольці повинні були пройти спеціальні тести на інтелект.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Отримані вченими дані показали, що люди, які пили каву з додаванням какао, краще за всіх впоралися з випробуваннями. Зокрема, ці учасники краще інших концентрувалися на тестовому завданні і швидше знаходили правильну відповідь для його вирішення.

"Вживання кави з какао активізує приплив крові до мозку людини, що покращує показники уваги, посилює здатності до засвоєння нових знань. Після цього напою у людей не спостерігалося підвищеної тривожності — одного з найбільш негативних ефектів кави. Також ми помітили, що якщо до кави додавали какао, рівні злоби і тривоги знижувалися, в той час як при вживанні тільки кофеїну у людей міг зростати рівень агресії". автори проекту

Нагадаємо, що надмірне вживання енергетичних напоїв призводить до проблем із серцем.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що якщо ви не уявляєте своє життя без цукру, то у нас для вас погані новини.