У Лондоні кухарі студії Bompas & Parr створили морозиво, яке не тане протягом години при температурі 24 градуси. Воно виготовлене з дуже твердого льоду.

Щоб морозиво зберігало свою форму, до нього додали волокна фруктів. Так утворюється солодка маса, схожа на бетон.

Дизайнери кажуть, що взяли за цю розробку спеціально до глобального потепління.

Раніше ми писали про те, що США хочуть заборонити продаж чорного морозива. А все тому, що воно може викликати запори і робити деякі препарати менш ефективними. Департамент охорони здоров'я Нью-Йорка вже заборонив продаж модного чорного морозива і латте.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Про таку заборону також задумалися і інші регіони Америки. Адже вчені довели, що активоване вугілля, який міститься в цьому морозиві, може впливати на ефективність жіночих гормональних контрацептивів і викликати запори.

Активоване вугілля використовується протягом багатьох років у лікарнях для детоксксикації пацієнтів, які зіткнулися з різними передозуваннями. Цей абсорбент всмоктує токсини зі шлунку і виводить їх назовні.

Але завдяки цій дії активоване вугілля може поглинати і медичні препарати. Медики запевняють, що якщо таким морозивом не зловживати і їсти його раз в місяць – шкоди організму не буде.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, як виробники морозива труять українців. На сьогоднішній день в Україні повністю відсутня система контролю за якістю морозива і відповідністю складу, який виробники вказують на упаковці.

Крім того, експерт звернув увагу на продовження терміну зберігання ласощів.

"Раніше морозиво зберігалося 10-12 місяців. Сьогодні підходиш і є морозиво, яке зберігається два роки. Як вони примудрилися продовжити життя морозива? Хлопці вирішили, що навіщо прострочку викидати, якщо можна додати хімічні елементи і продавати два роки”.

Нагадаємо, трендове морозиво виявилося не таким безпечним.

Як раніше передавав Знай.ua, як виробники морозива труять українців.

Також Знай.ua писав про те, що виробники морозива продають українцям дещо жахливе.