На півночі Англії та півдні Шотландії через сильний паводок сотні жителів змушені були покинути свої будинки. Повінь сталася внаслідок сильних злив та урагану Десмонд, який прийшов з Атлантики.

Про це повідомляє BBC.

Як стало відомо, затопило більше 200 будинків. Британська влада оголосила щонайменше 50 попереджень про небезпеку повеней. Наразі ступінь ризику для життя людей дуже високий.

Повідомляється, що у регіоні вийшли з берегів річки, потоки води повністю паралізували міста та села, у низці населених пунктів вода доходить до одного метру.

В Кумбрії та районах, що знаходяться на межі з Шотландією, евакуювали понад тисячу людей. Найбільше постраждало місто Карлайл, де до евакуації залучили військових.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Залізничне сполучення між Англією та Шотландією тимчасово призупинено, перекриті також деякі автодороги. У Ланкаширі та Кумбріі більше 60 тисяч жителів залишилися без електроенергії.

Читайте також: З репортажу журналістки зробили відео-хіт мережі (відео)

"За добу випали рекордні 352 міліметрів опадів. Ця цифра вдвічі перевищує рівень опадів за місяць. У найближчі години в Лондоні збереться комітет із надзвичайних ситуації, який обговорити методи боротьби зі стихією", - повідомив Джон Куртин, директор відділу з повеней в урядовому агентстві з навколишнього середовища.