У найближчі 10-20 років людство знайде життя на інших планетах. Такий прогноз дали в Національному управлінні США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

"Я думаю, ми знайдемо переконливі ознаки життя за межами Землі протягом десятиліття. А за 20-30 років отримаємо чіткі докази його існування " - заявила Еллен Стофан, головний науковий радник NASA. Вона додала, що вчені знають, де і як шукати життя, а також мають необхідні для цього технології.

Колишній астронавт Джон Грансфелд, адміністратор групи з дослідних місій NASA, підтримав оптимізм колеги. Він вважає, що ознаки життя будуть знайдені досить скоро і в Сонячній системі, і за її межами.

"Я думаю, що всі процеси розвиваються в одному напрямку в нашій Сонячній системі, будь це крижаний супутник, Марс або планети сусідніх зірок", - заявив Грансфелд.

У Сонячній системі і за її межами дослідникам періодично вдається знаходити воду - необхідний компонент для виникнення життя. Вода присутня на супутниках Юпітера і Сатурна, вважається також, що колись вода була на Марсі.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще