Російські рятувальники підтвердили загибель громадянина України в результаті аварії траулера "Далекий Схід" в Охотському морі. Про долю ще трьох українців, які перебували на судні, нічого невідомо. У список врятованих їх так і не внесли.

"Нам підтвердили в телефонному режимі, що наш громадянин ідентифікований як загиблий. Його звуть Юрій Горобець. Його тіло разом з іншими загиблими і спасенними на плавучій базі направляється в Сахалін ", - повідомив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

Читайте також: Рятівники припинили пошук українців в Охотському морі

Він розповів, що доля ще трьох українців невідома. Зовнішньополітичне відомство також не отримало підтвердження, що вони дійсно громадяни України.

Відомо, що зниклі Максим Струпарік (матрос 2го класу), Анатолій Панко (матрос 1го класу) і Сергій Полніков (машиніст РМУ) - жителі Криму, які отримали російські паспорти, але рятувальники РФ відносять до громадян України.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Великий автономний траулер морозильного типу "Далекий схід" з невідомих причин затонув в Охотському морі вранці 2 квітня.

На борту судна перебували 132 людини. Серед них, за даними МНС РФ, 81 росіянин і 51 іноземець.

63 людини вдалося врятувати, але багато хто перебуває у вкрай важкому стані через сильне переохолодження. Рятувальники підняли на поверхню 56 тіл загиблих. Доля 13 рибалок залишається невідома.