У так званий "День єднання Білорусі та Росії", який відзначається 2 квітня, в білоруських містах зривають російські прапори і кидають їх на землю. Раніше громадяни лише обмежувалися написанням обурених постів у соцмережах з цього приводу. Тепер же, в світлі російської агресії проти України, білоруські патріоти стали діяти більш рішуче.

Зокрема, російський прапор на розі проспекту Незалежності та вулиці Леніна в самому центрі Мінська провисів зовсім недовго. Його витягли з флагштока і викинули просто на проїжджу частину. Підняти прапор з асфальту ніхто з мінчан бажання не виявив.

"День єднання Білорусі та Росії" відзначається з 2 квітня 1996 року на честь підписання президентами Олександром Лукашенком і Борисом Єльциним договору про створення Співтовариства двох країн. Рівно через рік, 2 квітня 1997 року, вони підписали новий договір - про створення Союзу Білорусі та Росії. Тепер, коли РФ на пострадянському просторі сприймається винятково як країна-агресор, єдиною причиною вивішувати її прапори в Мінську є лише те, що формально "День єднання" поки ще не скасовано. Однак прості мінчани досить оперативно корегують ситуацію.