Російський художник Петро Павленський, який намагався підпалити двері будівлі ФСБ Росії, на засіданні в Таганському районному суді Москви, де розглядалося клопотання про його арешт, зажадав, щоб його звинуватили в тероризмі. Про це пише Дождь.

Свою позицію він аргументує тим, що аналогічне хуліганство та інші протиправні діяння російське правосуддя класифікує як тероризм.

"Якщо слідувати логіці, то, що я зробив, - це те ж саме, що зробили кримські терористи і АБТО, я вимагаю теж звинувачувати мене в тероризмі", - заявив митець у суді.

"Мені лестить мотив ідеологічної ненависті. ФСБ сфабрикувала справи Сенцова-Кольченко і АБТО", - додав Павленський.

Після цього він сказав, що не збирається давати свідчення і мовчатиме до тих пір, поки звинувачення не змінить статтю, за якою його судитимуть.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Нагадаємо, проти Павленского, який намагався підпалити головний вхід у будівлю ФСБ Росії на Луб'янці, порушили кримінальну справу за статтею "вандалізм". Пізніше художника відправили у слідчий ізолятор.

Зазначимо, художник Петро Павленский не перший раз затримується російськими правоохоронцями за епатажні дії та перформанси.

23 лютого у центрі Санкт-Петербурга - біля храму Спаса на Крові художник провів акцію під назвою "Міні-Майдан", де підпалював автомобільні покришки.

Читайте також: З'явились подробиці підпалу дверей будівлі ФСБ (відео)

У жовтні 2014 року на даху інституту психіатрії імені Сербського в Москві Павленський провів інсталяцію "Відділення". За словами самого художника, ця акція була спрямована на те, щоб психіатрія не використовувалася в політичних цілях.

А в 2012-му біля стін Казанського собору в Петербурзі відбулася акція на підтримку Pussy Riot, суд над якими в ті дні проходив у Москві. Художник зашив собі рот товстої капроновою ниткою, попередньо в домашніх умовах проколовши п'ять дірок над верхньою і під нижньою губами.