Росія й надалі надаватиме Україні знижку при закупівлі газу. Її подовжено на три місяці.

Про це повідомив Володимир Путін, пише РБК.

Напередодні "Газпром" звернувся до уряду Росії з проханням продовжити пільгові поставки газу до України. У Києві раніше заявляли, що можуть припинити закупівлі.

Президент Росії Володимир Путін підтримав рішення щодо продовження на другий квартал пільгової ціни за якою Україна буде купувати газ. Дане питання обговорювалося у вівторок під час зустрічі президента з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим.

Глава російського уряду на зустрічі зазначив, що уряд вважає за потрібне задовольнити відповідне прохання української сторони за умови, що Україна буде дотримуватися всіх положень контракту.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

"Давайте так і зробимо", - сказав у відповідь Путін.

Як відомо, вартість російського газу для України на період з листопада 2014 по квітень 2015 включно буде регулюватися так званим "зимовим пакетом", який сторони підписали у результаті брюссельських домовленостей між Україною, Росією та Єврокомісією.

Термін дії газового договору закінчується 31 березня. Російська сторона вважає зафіксовану в "пакеті" цифру як ціну зі знижкою, яка надається урядом Росії. Офіційний Київ вказану у договорі вартість вважає, як ринкову.