У російському Міноборони дали офіційне підтвердження, що офіцери ГРУ Олександр Александров та Євген Єрофєєв до моменту затримання в Україні не були кадровими військовими Росії.

На момент затримання чоловіки перебували на контрактній службі в "народної міліції ЛНР".

Про це заявив адвокат Александрова Юрій Грабовський, повідомив Інтерфакс.

"Ми направляли офіційний запит і отримали позитивну відповідь. Міноборони Росії підтвердило весь послужний список зазначених осіб. На момент затримання вони не були російськими військовослужбовцями. Вони проходили службу за контрактом у "народної міліції ЛНР ", - сказав він.

Читайте також: Александрова та Єрофеєва залишили під вартою до кінця року

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Також адвокати затриманих росіян направили до Вищого адміністративного суду України позов про визнання підзахисних військовополоненими.

При цьому Голосіївський районний суд Києва не переглянув своє рішення і залишив чинним запобіжний захід у вигляді перебування під вартою Александрова і Єрофєєва, захід продовжений до другого січня 2016 року.

Нагадаємо, капітана Єрофєєва і сержанта Александрова Головного розвідувального управління Міністерства оборони Росії затримали в Луганській області 16 травня в зоні проведення АТО. Вони зізналися, що брали участь у бойових діях на боці бойовиків.