Роскомнадзор не знайшов порушень російського законодавства з боку Microsoft і операційної системи Windows-10.

Про це пишуть російські ЗМІ, із посиланням на звіт відомства.

"Операційна система компанії є програмою для ЕОМ і не використовується для прийому, передачі, доставки та обробки електронних даних інтернет-користувачів в розумінні статті 10.1 російського закону "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Марс долетіти можливо - житомирський "марсіанин" спростував світових вчених

Згідно інформації, компанія Microsoft не може розглядатися в якості організатора поширення інформації в мережі інтернет, в частині порядку роботи програмного продукту Windows 10.

Популярні новини зараз

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Показати ще

До того ж, користувачі перед використанням системи беруть відповідну угоду, яка є публічною офертою. Тобто вони самі погоджуються на збір, використання і розкриття своїх особистих даних.

Як повідомили у відомстві, згідно з угодою, інформація, що підлягає збору, є наступна: ім'я, прізвище, адресу електронної пошти, поштова адреса, дані про вік, стать, країні, мовою, номер телефону, паролі, підказках по паролях, інтересах, платіжних даних, IP -Адреса, мережевих настройках, зв'язках з іншими людьми та організаціями і про приблизний місцезнаходження.