Науковий журнал Environmental Research Letters провів дослідження у шістьох європейських країнах з приводу утилізації продуктів харчування. Виявляється, що цілком можливо викидати на 80% меньше продуктів.
Журналісти досліджували мешканців Великої Британії, Данії, Німеччини, Румунії, Фінляндії та Нідерландів. Більш за всіх викинули харчів британці. Мешканці Данії утилізували найбільше молочних продуктів. Найбільш економними виявилися румуни. Але дослідники пояснюють це явище низькою покупною спроможністю у Румунії.
"Навіть найнижчий показник викидання їжі, що за вагою в середньому дорівнює одному яблуку на день на людину, в сумі для всіх мешканців ЄС становитиме 22 млн тонн на рік. А максимум – еквівалент буханця хліба – означатиме, що мешканці ЄС в середньому за рік викинуть 75 млн тонн харчових продуктів", - йдеться у дослідженні.
Також у виданні зазначили, що керівникам країн слід інструктувати населення з приводу планування закупок. Вони зазначили, що зменшення викидання харчів заощадить не лише гроші споживачів, а й держави в цілому - вони витрачають кошти на вивіз та переробку відходів.
Читайте також: Через сміття горить завод ядерної фізики під Москвою
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Окрім фінансової вигоди європейці також зможуть зберегти навколишнє середовище, адже харчові відходи значним чином забруднюють природу.