У Франції прийняли закон, який забороняє тримати в неволі таких ссавців як дельфінів та косаток. Крім того, уряд обмежив роботу дельфінаріїв.

Раніше міністр з захисту навколишнього середовища Франції Сеголен Руаяль видала постанову, яка регламентувала жорсткі правила розведення тварин, а тепер новий закон повністю забороняє утримування морських ссавців у неволі, - повідомляють західні ЗМІ.

Також міністр визначила норми щодо контакту з дельфінами. Відтепер у дельфінаріях заборонено глядачам торкатися тварин, у тому числі й фотографуватися з ними. До того, ж власники цих розважальних закладів не повинні використовувати хлоровану воду, у якій плавають тварини та повинны збільшити басейни, згідно діючих норм.

Представники організацій захисту тварин сприйняли "на ура" новий закон Руаяль та назвали його "історичним проривом для країни".

А от власники розважальних закладів з дельфінами не розділяють радості природозахисників, оскільки нові правила добряче вдарять по їх заробітку.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", шведські вчені збираються по-серйозному поговорити з найзагадковішими ссавцями – дельфінами. Дослідники намагаються розшифрувати їх мову.