Російська влада попередила бажаючих вийти на несанкціонований мітинг опозиції 29 квітня про те, що за порушення закону доведеться відповідати.

Про це з посиланням на слова прес-секретаря російського президента Володимира Путіна Дмитра Пєскова повідомляють прокремлівські ЗМІ.

Речник глави РФ заявив, що керівництву добре відомо про осіб, які закликають до протиправних дій, навіть за умови, що в Москві готові надати можливість бажаючим зібратися і провести ті чи інші акції.

"Незважаючи на це, все одно звучать заклики до незаконних дій. Це, природно, призведе до реакції влади - абсолютно законною реакції влади в рамках законодавства", – пообіцяв рупор Кремля.

Ініціатором мітингу опозиції, призначеного на суботу, 29 квітня, виступила "Відкрита Росія". Представники організації звернулися до столичної влади за дозволом провести акцію біля адміністрації президента на Ільїнці, але мерія запропонувала "посунути" її на проспект Академіка Сахарова, з чим організатори категорично не погодилися і заявили, що місце проведення міняти не збираються.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Правоохоронці вже звернулися до громадян з рекомендацією утриматися від участі у мітингу. Мовляв, захід незаконний та існує високий ризик провокацій.

"Відкрита Росія" – громадська організація, заснована в 2001 році акціонерами нафтової компанії ЮКОС і групою приватних осіб для реалізації благодійних, освітніх та просвітницьких проектів. Головою правління ГО є Михайло Ходорковський.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", антикорупційні мітинги, що пройшли у ста містах Росії 26 березня, залишилися поза увагою центральних каналів країни.