Російський опозиціонер Олексій Навальний запланував нові масові акції протесту в усіх містах країни. Він хоче їх організувати 12 червня з тими ж гаслами, що і на антикорупційній ході 26 березня.

Про це повідомляє «Російська служба ВВС». Навальний не розповів, чи буде він погоджувати протести з владою Москви. Але заявку, згідно із законодавством, він все одно не зможе подати за 15 днів до дати проведення.

Мітинги в березні Навальний спробував узгодити з владою, але йому запропонували їх провести в Сокольниках, чим він залишився незадоволений. Після цього опозиціонер закликав людей виходити на Пушкінську площу, як це планувалося спочатку.

Влада Москви, прикриваючись несанкціонованим проведенням мітингу, почали масово затримувати учасників протесту. Березнева акція проводилася не тільки в Москві, але і в багатьох містах Росії. Тільки в російській столиці поліція затримала від 600 до тисячі людей. Правоохоронці діяли дуже жорстко по відношенню до учасників мітингу

Президент РФ Володимир Путін поспішив заявити, що подібного роду акції привели до революції в Україні в 2014 році і порівняв їх з подіями "арабської весни".

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, російський президент Володимир Путін назвав загрозою «кольорові революції». Він пообіцяв дати їм жорстку відсіч на просторах країн СНД.