Державний секретар США Рекс Тіллерсон прокоментував сьогоднішню зустріч міністрів закордонних справ країн "Великої сімки", після чого відправився до Москви.

За інформацією Assosiated Press, американський політик збирається висунути Кремлю жорсткий ультиматум: співпраця зі США або підтримка диктаторського режиму Башара Асада у Сирії, а також Ірана та ісламістської організації "Хезболла".

"Ми виступаємо за полегшення страждань сирійського народу і Росія може стати частиною цього майбутнього. Або Кремль може зберегти союз з цією групою, що не в її інтересах у довгостроковому періоді", - заявив Тіллерсон.

Держсекретар США звернув увагу, що Москва не виконала пункти договору 2013 року, який передбачає контроль за знищенням хімзброї у Сирії. Крім того, за словами Тіллерсона, Вашингтон не бачить Асада при владі у Сирії, але не розглядає можливості його усунення.

Зазначимо, що 11-12 квітня Тіллерсон проведе у Москві в рамках робочого візиту. Він обговорить питання України та Сирії з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", учасники зустрічі G7 не затвердили розширення санкцій проти Росії, які пов'язані з пітримкою Путіним Асада.