Український екіпаж судна "Go Skar" (прапор Ліберії) звернувся за допомогою в Далекосхідну регіональну організацію Російської профспілки моряків (ДВРО РПСМ) з приводу невиплати заробітної плати.

Про це йдеться на сайті Російської профспілки моряків.

"В порушення вимог Зведеної конвенції МОП 2006 року про працю в морському судноплавстві (MLC) грецький судновласник не виплачує заробітну плату протягом шести місяців. Загальна сума заборгованості перевищила $ 150 тисяч", - написав екіпаж у своєму зверненні на адресу капітанії порту Находка.

У зв'язку з цим екіпаж прийняв рішення відмовитися від виконання робіт на судні, за винятком робіт щодо забезпечення безпеки мореплавства в районі стоянки судна. Акція триватиме до повного погашення судновласником заборгованості по заробітній платі.

Моряки також просять капітана порту Находка перевірити виконання роботодавцем вимог MLC і прийняти відповідні заходи до судна. Українська команда має намір залишатися в порту на борту "Go Skar" до виконання всіх вимог.

Популярні новини зараз

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Читайте також: Автобус із 13 українськими моряками перекинувся у Росії

Як повідомив голова ДВРО РПСМ Микола Суханов, моряки вже оформили довіреності на ім'я адвоката Василя Савельєва для передачі справи в Находкінський міський суд та затримання судна в порту Находка.

"Якщо наша ситуація не буде розглянута, то на рейді порту Находки ми оголошуємо голодування до вирішення питання з приводу заробітної плати. Це рішення прийнято однозначно, і ми налаштовані серйозно", - заявив один з моряків.