Олена Пруднікова вважає, що правоохоронні органи мають зайнятися ситуацією з вакцинами. Пише УНН.

Завезені в Україну вакцини від поліомієліту є небезпечними для дітей, адже була порушена температура їх зберігання. Про це у коментарі розповіла член Громадської ради при Міністерстві охорони здоров'я. За її словами, у порушення інструкції, вакцини були розморожені, однак заступник голови МОЗу розпорядився заморозити їх знову.

"За нашими даними, в інструкції виробника було вказано не розморожувати ці вакцини. Однак, їх доставили до України вже розмороженими. Заступник міністра Ігор Перегінець підписав візу, щоб їх повторно заморозити. І як вони себе поведуть, після застосування — не відомо. Не можна відступати від інструкції виробника — це кримінал", — пояснила Пруднікова.

Читайте також: МОЗ проведе вакцинацію від поліомієліту у три раунди

Також, член громадської ради при МОЗі наголосила, що правоохоронні органи повинні надати належну оцінку діям Перегінця.

Популярні новини зараз

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

"Правоохоронні органи повинні провести розслідування щодо дій Перегінця. Якщо завтра ці вакцини підуть на регіони і дітям почнуть їх робити — є вірогідність різних побічних дій. Є вірогідність зараження на поліомієліт цих дітей. Ми не знаємо, як себе поведе ця вакцина", — наголосила вона.

Крім того, Пруднікова додала, що не вірить у слова Міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі про безпечність цих розморожених і знов заморожених вакцин від поліомієліту і вважає, що міністр повинен оприлюднити документи на які він посилається, говорячи про безпеку їх використання.

"Я вважаю, що вони повинні були оприлюднити документи, на які вони посилаються, що можна заморожувати і розморожувати вакцини декілька разів. Якщо вони є, чому б їх не опублікувати у ЗМІ і не заспокоїти людей. Нехай всі побачать, що нічого страшного нема. Наскільки я знаю, ми не можемо відступати від інструкції виробника. Там є певний температурний ланцюжок. Різні вакцини — різні умови транспортування, зберігання й реалізації. Від інструкції не можна відступати. Ну, візьміть і оприлюдніть документи, якщо вони є. А у нас таке враження, що їх нема", — додала Пруднікова.