Диверсійно-розвідувальна група бойовиків здійснила спробу прорвати лінію оборони на Луганщині. Про це сказав речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, пише УНІАН.

"Ворог проявляє активність на заході Луганської області. Так, в районі Бахмутської траси бандформування обстріляли з протитанкових гранатометів і мінометів українські оборонні рубежі поблизу Новотошківського. Неспокійно було в Золотому. Ворожий обстріл з гранатометів розпочався опівдні і тривав до пізнього вечора. Тоді ж диверсійно-розвідувальна група противника здійснила спробу прорвати лінію оборони в тому районі. Після бойового зіткнення ворог змушений був відступити. Протягом доби поблизу Золотого ворог застосовував міномети, артилерію калібру 122 мм та переносні реактивні установки "Град Партизан", - розповів спікер.

За словами Мотузяника, бойовики неодноразово обстріляли з мінометів і артилерії позиції українських військових поблизу Попасної, а також Троїцького.

Читайте також: Російський вертоліт був помічений на адмінкордоні з Кримом

На Донецькому напрямку, за його словами, на схід від Світлодарського водосховища ворог провів ряд збройних провокацій після опівночі, і більше активності в цьому районі не виявляв. Кілька фактів порушення перемир'я було зафіксовано поблизу селища Зайцеве. У передмістях Горлівки вночі було відносно спокійно.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Мотузяник зазначив, що на Маріупольському напрямку ситуація залишається надзвичайно складною.

Нагадаємо, впродовж минулої доби в зоні АТО жоден український військовослужбовець не загинув, проте було поранено 8 бійців.