В Луганській області спецслужби знешкодили підземні трубопроводи, які проклали контрабандисти для перекачування пального через українсько-російський кордон.

Всього співробітники СБУ разом з міліцією, прокуратурою та прикордонниками виявили та ліквідували три канали нелегального переміщення паливно-мастильних матеріалів з Росії до України, повідомляє прес-служба СБУ.

"Контрабанда пального здійснювалася за допомогою прихованих під землею комунікацій довжиною понад 500 метрів кожна, через які нафтопродукти надходили на спеціальні бази накопичення. Дві з них знаходилися в селищі Мілове на одній вулиці, третя – в селі Червона Зірка цього ж району", - сказано в повідомленні.

Бази і трубопроводи належали трьом різним злочинним угрупованням, які конкурували між собою. За попередніми підрахунками, прибуток кожної із злочинних груп сягав півмільйона гривень на місяць.

Читайте також: СБУ перекрила канал постачання набоїв до Одещини

Популярні новини зараз

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Правоохоронці знищили трубопроводи, вилучили контрабандне пальне та насосне обладнання. СБУ допитує свідків та імовірних організаторів контрабандних каналів.

Спецслужби не виключають зв'язки контрабандистів з бойовиками "ЛНР" та диверсійно-терористичних формувань, які були причетні до організації низки вибухів на цивільних та військових об'єктах Міловського району Луганської області.