Факти розслідування Фонду боротьби із корупцією, заснованого російським опозиціонером Олексієм Навальним, підтвердилися: виявилося, що прем'єр-міністр РФ справді володів елітною нерухомістю, зареєстрованою на базі благодійних фондів, але звітності про неї не надходило жодного разу.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Зокрема, витрати та сфера діяльності кількох фондів ("Дар, "Градіслава" і "Соцгоспроект", Фонду підтримки зимових олімпійських видів спорту та Фонду соціально-культурних ініціатив) тривалий час приховувалися.

За весь час свого існування на сайті російського Мін'юсту не з'явилося ні одного звіту, хоча некомерційні організації згідно закону зобов'язані це робити.

Крім того, одна із таких організацій була причетна до заміської резиденції Дмитра Медведєва і перераховувала кошти не за статтею "благодійність", а з поміткою "інше". Припускають, що мільярди рублів із пожертв за документами не витрачені, а фактично – направлені на купівлю елітної нерухомості не тільки в РФ, а й закордоном.

Популярні новини зараз

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Слід відзначити, що з боку самого Медведєва жодної реакції на останні події не було.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що три доби поспіль невідомі обшукують московський офіс фонду Навального.