Біля Балаклії Харківської області лунають поодинокі вибухи на складах зберігання боєприпасів. Про це в п'ятницю, 15 листопада, повідомило місцеве видання UA:Харків.

Колишній начальник районного ДСНС Сергій Черепаха заявив, що зараз на території арсеналу відбуваються поодинокі вибухи, розліт осколків 20-30 метрів, скрізь горить трава.

При цьому мер Балаклії Іван Столбовий підтвердив, що поодинокі вибухи відбулися на території військового арсеналу.

вибухи біля Балаклії

У свою чергу директор департаменту науки і освіти Лариса Карпова заспокоїла мешканців міста: "Ніякої евакуації зараз немає. Ні в яких установах".

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

У Міноборони припустили, що інцидент стався під час вивезення снарядів, один з яких вибухнув. Відомо, що один сапер поранений і доставлений до лікарні.

"Нас викликали на суху траву. Там же на території є містечко, яке відноситься до Балаклії. Подробиці будуть пізніше", - зазначив прес-секретар ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін.

Уточнимо, що це не перші вибухи на арсеналі в Балаклії. Зокрема, в 2017 і 2018 роках на складі відбувалися пожежі, які викликали вибухи боєприпасів.

Нагадаємо, мінер мосту Метро в Києві отримав 6 років в'язниці.

Як повідомляв портал Знай.uа, в районі населених пунктів Богданівки і Петровського до середи, 20 листопада, повинно закінчиться розмінування.

Також портал Знай.uа писав, що у ВСУ показали, як розміновують Петровське.