Українець ховав у дворі будинку найбільший арсенал боєприпасів в історії: вилучено сотні гранат і патронів

На Рівненщині поліцейські виявили у дворі місцевого жителя найбільший арсенал боєприпасів в Україні. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Великий скарб з гранатами знайшли в саду на глибині півтора метри. Так, було виявлено 109 корпусів гранати РГД-5, 39 - корпусів гранати Ф1, 126 запалів до гранат типу УЗРГМ-2, 28 - підствольних гранат ВОГ-25, 6 - протитанкових гранат РПГ-7М, 29 - реактивних протитанкових гранат РПГ - 22, 6 - реактивних протитанкових гранат РПГ-26, 5 ящиків патронів калібру 7,63 і один - калібру 9,00.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

За словами поліцейських, все вилучене спрямовується для проведення експертизи, за результатами якої буде прийматися процесуальне рішення.

У рамках досудового розслідування за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України встановлюється походження боєприпасів. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Нагадаємо, що співробітники СБУ завадили зробити спецслужбам Росії теракт на одному з арсеналів ЗСУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Деснянському районі Києва біля озера Алмазне знайшли три артилерійські снаряда часів Другої світової війни.

Також портал Знай.uа писав, що з'явилися деталі серії вибухів на складі готової продукції боєприпасів у російському Дзержинську.