Популярний американський кардіолог і автор бестселера 2011 року "Пшеничні кілограми" Вільям Девіс розкрив секрети: як споживати менше вуглеводів, не відмовляючись від борошняних продуктів.
Експерт запропонував кілька способів підкоригувати харчування, аби прибрати з раціону шкідливі вуглеводи, не відчуваючи болісної тяги до "забороненого плоду".
1. Уникайте фруктових соків
У пакетовані соки додають цукор, консерванти та інші шкідливі інгредієнти. Тому медик рекомендує про них забути. Пити "фреш" теж потрібно рідше - у процесі приготування інгредієнти втрачають майже всі корисні якості.
2. Обмежте вживання кисломолочних продуктів
Зброю до рук візьме кожен: війна та мобілізація можуть тривати ще 10 років
ТЦК не матиме претензій: кому з українців дозволять оформити відстрочку з-за кордону
Нечесна індексація: чому пенсіонери отримують менше, ніж повинні
ПриватБанк змінив ліміти на видачу готівки: яку суму можна зняти
Лікар рекомендує вживати не більше однієї порції молока, сиру або несолодкого жирного йогурту на день. Це допоможе тримати під контролем рівень цукру, адже лактоза теж містить глюкозу.
3. Додайте до раціону чорний шоколад
Найкорисніший десерт - це чорний шоколад із вмістом какао не менше 70%. Всього 40 грам на день вгамує тягу до солодкого без шкоди для здоров'я.
4. Обмежте вживання бобових
Виявляється, бобові теж "грішать" підвищенням рівня цукру в крові. Тому їсти їх слід не більше однієї чверті склянки з інтервалом у 4-6 годин.
5. Виключіть із раціону продукти з цукрозамінниками
Зверніть увагу на штучні підсолоджувачі на етикетках продуктів. Вони шкодять організму більше цукру - в них часто містяться канцерогени та інші шкідливі речовини, здатні викликати дерматит, порушення травлення і набір ваги.
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", чим небезпечний звичайнісінький чай.
Джерело: Women's Health