Перед тим як почати готувати на кухні, багато хто робить одну помилку, яка може призвести до неприємних наслідків. Мова йде про миття сирого м'яса під водою. Існує думка, що промивка м'яса допоможе позбутися бактерій Про це розповіла у своєму TikTok український блогер Аліна Бурлака.

М'ясо, фото wday

Вона пояснила, чому миття м'яса під струменем води - це не лише безглуздо, а й небезпечно. В сирому м'ясі можуть бути бактерії, від яких люди зазвичай намагаються позбутися водою. Однак це лише погіршує ситуацію, адже струмінь води розносить ці бактерії на 60-80 сантиметрів навколо раковини.

"Вони можуть потрапити на стільницю, кухонне приладдя, інші продукти, навіть на ваш одяг. Тобто, по суті, ви не тільки не позбудетеся від бактерій на м'ясі, а й розповсюдите їх по всій кухні. І насправді від цього немає ніякої користі, тому що водою бактерії не вимити — вони нікуди не зникнуть", - пояснила блогерка.

Насправді щоб знищити бактерії, які можуть бути на сирому м'ясі, необхідно застосовувати термічну обробку. Наприклад, температура хоча б 63 градуси вбиває бактерії на яловичині, свинині, баранині та телятині.

Популярні новини зараз

Пенсіонери втратять "вікові" надбавки: кому скасують бонус у 2026 році

Кого заберуть в армію у січні 2026 року: повний список категорій

Пенсії перерахують по-новому: кому додадуть майже 2 600 гривень

У 2026 році залишитесь без квартири: чиє право власності оскаржать

Показати ще

Для м'ясного фаршу потрібна температура не менше 71 градуса, а для курки, індички, качки чи гусака - 74 градуси. Тим часом риба та морепродукти стають безпечними при температурі всього 63 градуси.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися медичними рекомендаціями та прирівнюватися до них. Перед прийняттям будь-яких рішень обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.