Результати сканування організму показали, що регулярне вживання алкоголю шкодить серцю.
Австралійські вчені виявили, як два келихи вина порушують роботу електричних сигналів, які регулюють серцебиття, повідомляє Daily Mail.
Дослідники опублікували порівняльні зображення, що демонструють різницю між серцями тих, хто не вживає алкоголь, та тих, хто споживає "помірні" кількості.
На думку австралійських експертів, кількість випивки є "важливим фактором ризику" миготливої аритмії. Це захворювання підвищує ризик виникнення інсульту чи серцевої недостатності.
Нові правила отримання соціальних послуг: що змінив закон
Стаж понад норму, а доплата копійчана: що пропонують пенсіонерам
Доведеться йти до ТЦК: нові правила зв'язали руки українцям
Тисячі пенсіонерів залишаться без індексації у березні: кого торкнеться обмеження
Знімки, зроблені вченими з лікарні Альфреда в Мельбурні, показують, як добре проходить електрика через атріум, де кров потрапляє в серце.
Відомо, що всі 75 добровольців, які зробили знімки, мали миготливу аритмію. Учасників розділили на три категорії, залежно від того, скільки вони випили.
Електричні сигнали відіграють вирішальну роль у функціонуванні серця, оскільки повідомляють йому, коли потрібно скорочуватися та розслаблятися.
Серця, які отримали пошкодження внаслідок вживання алкоголю та інших шкідливих звичок, гірше передають сигнал, тому ризик аритмії вищий.
Сканування показало, що серце людини, яка не вживає алкоголь, є здоровою тканиною, через яку електричні сигнали проходять на повну силу.
У той час як серце "поміркованих п'яницею", має величезні ділянки рубців, виділені зеленим кольором, де електричні сигнали слабші.
Нагадаємо про корисні "шкідливості": продукти, які даремно вважалися небезпечними для здоров'я.
Раніше ми повідомляли, що їжа, яка позбавить болю в суглобах: 5 продуктів, визнаних медиками.