Сало їдять практично у кожній українській родині, а на святковому столі воно одне з найбажаніших. Однак мало хто замислюється, як шкодить здоров'ю цей продукт і який його вид найнебезпечніший.
Справді, у цьому продукті є чимало корисних речовин - вітамінів, поліненасичених жирних кислот, антиоксидантів тощо.
Також сало здатне зміцнювати здоров'я та запобігає раку, покращує обмін речовин. Цей список можна довго продовжувати.
Щоб отримати користь від сала, необхідно розбиратися в його видах - сире солоне, копчене, варене та смажене. Серед усіх корисно їсти лише сире несолоне сало, бо посол та варіння вбиває корисні властивості.
У Мінагро спрогнозували ціни на картоплю: до чого готуватись
Що робити, якщо забули документи та зустріли ТЦК
Обов'язкова процедура для пенсіонерів у 2025 році: ПФУ попередив усіх одержувачів виплат
На роботу з 65 років: що буде з пенсійним віком
Найшкідливіше - це копчене та смажене сало, адже при такій обробці з'являються канцерогени. Якщо їх багато вживати, це загрожує панкреатитом, холециститом, камінням у жовчному міхурі і високому рівні холестерину.
Втім, сире сало теж шкодить, але ж деяким людям. Його не рекомендується їсти при захворюваннях печінки, нирок, жовчнокам'яної хвороби, панкреатиті, холециститі.
Найкраще для вживання підійде несолоне сире сало, але в помірній кількості - не більше 2 шматочків на день.
Нагадаємо, що обережніше з тістечками та цукерками: розплата буде жорсткою та болісною.
Раніше ми повідомляли, що це все можна їсти? Дієтологи назвали найкорисніші види харчової солі.
Також стало відомо, що тягне на солоне - це не вагітність: як ваші улюблені продукти можуть стати сигналом про небезпеку.