Багато любителів "прикрасити" своє проведення часу на унітазі беруть із собою телефон, але таке заняття може згубно позначитися на здоров'ї.

Перегортання соцмереж на унітазі може завдати навіть більшої шкоди організму, ніж мікроби, що ховаються на поверхні раковини, дверних ручках і, звичайно ж, вашому смартфону.

Унітаз

Гастроентеролог доктор Сетхі попередив, що звичайне перегортання соцмереж "на троні" може призвести до серйозних проблем із вашим здоров'ям.

Про це він розповів на своїй сторінці у TikTok.

Популярні новини зараз

Старшокласникам оновили шкільну програму – вибору не залишать

Перспективи "заморозки" війни в Україні надто високі: коли чекати на рішення і кому це вигідно

Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

У відеоролику лікар, який пройшов навчання в Гарварді та Стенфорді, сказав, що хоча сидіння з телефоном у руках на унітазі це здавалося б невинним заняттям, це насправді веде до серйозних наслідків.

"По-перше, використання телефону під час стільця може призвести до тривалого сидіння в туалеті, що може спричинити напругу та тиск на пряму кишку та анус", - пояснив доктор Сетхі.

Унітаз, скріншот: Youtube

Медик розповідає, що довге засідання на унітазі призводить до таких неприємних захворювань, як геморой, анальні тріщини та навіть випадання прямої кишки.

Геморой – захворювання, характерними ознаками якого є розширення, запалення та тромбоз вен прямої кишки та заднього проходу з формуванням патологічно збільшених гемороїдальних вузлів. Це у свою чергу призводить до болю та крові в калі.

Анальні тріщини, що є невеликими розривами слизової оболонки заднього проходу, зазвичай супроводжуються кров'ю і гострим болем під час або після стільця.

Смартфон. Фото: Youtube

Випадання прямої кишки - коли частина товстої кишки опускається в задній прохід, зустрічається рідше, ніж ці стани, але має багато тих же симптомів, що і геморой. Однак, на відміну від геморою або анальних тріщин, воно є хронічним та прогресуючим, тобто не пройде сам собою.

Нагадаємо про погіршення зору, застуди та проблеми з кишечником: чим загрожує віддалена робота.

Раніше ми повідомляли, що звичайне кухонне приладдя може викликати рак: як уникнути небезпечних токсинів.