Послабити біль у горлі або зовсім позбутися його можна не лише за допомогою аптечних препаратів, а й народних методів. Якими засобами прибирали біль у горлі ще наші бабусі, пише портал glamour.

Існує чимало способів послабити і прибрати біль у горлі, але важливо не забувати, що це лише симптом, який може сигналізувати про більш серйозні проблеми зі здоров'ям.

Біль в горлі. Фото: скрін youtube

Курячий бульйон

Це один із найкращих домашніх засобів, які допомагають впоратися з болем у горлі. У блюді багато цинку, що діє як імунний підсилювач і дає організму сили боротися з ангіною.

Багато рідини

Це скоріше правило, ніж засіб, але без нього не обійтись. При хворобі слід пити багато чаю або негазованої води, що дозволяє роздратованій слизовій оболонці в горлі залишатися вологою, а організму краще справлятися з патогенами.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Чай. Фото: скрін youtube

Цибуля

Цей овоч знайдеться у кожному будинку і може стати справжнім порятунком, адже має протизапальні властивості. Рекомендується вичавити сік із середньої цибулини, змішати його з 1-2 чайними ложками меду та вживати суміш маленькими ковтками.

Молоко та мед

Приблизно чверть літра молока слід розігріти і додати до нього дві столові ложки меду. Цей простий спосіб допоможе полегшити хворобливі відчуття у горлі.

Дуже важливо розуміти, що якщо біль у горлі не проходить протягом 3 і більше днів, то потрібна консультація кваліфікованого фахівця.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стражданням кінець: дієтологи назвали овоч, який врятує від підвищеного тиску.

Також наш портал інформував, напої довгожителів: які види чаю здатні запобігти передчасному відходу у вічність.

Крім того, ми писали, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.