Не завжди сильне бажання з'їсти чогось солоденького говорить про те, що у вас слабка сила волі. Дуже часто наш організм сигналізує нам таким про те, що з ним не все гаразд. Не варто забувати, що кишечник впливає на мозок і поведінку людини.

Про це пише портал medicalanswers.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Наступного разу, коли ваш організм буде атакувати вас бажанням з'їсти щось із цього списку, запишіться на прийом до вашого терапевту.

Тягу до солоного зазвичай пов’язують з вагітністю. Іноді таким чином наш організм намагається повідомити про певні відхилення. Сильна потреба з’їсти щось солоне, наприклад, виникає на тлі хронічного запалення сечостатевої системи. Так що зовсім не зайвим в таких обставинах буде УЗД нирок.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Солоні огірки. Фото: скрін youtube

Тягу до солодкого можуть запускати багато факторів. Наприклад, гіпоглікемія та недоотримання мозком глюкози, метаболічні порушення і діабет, а також порушення в роботі кишечника. Так при активності грибків роду кандіда, що викликають кандидоз, на солодке може тягнути, оскільки цукор є бажаною їжею для мікроорганізмів, і вони його потребують.

Солодощі. Фото: скрін youtube

Якщо виникає тяга до гострих або гірких продуктів, це може вказувати на порушення, що призводять до уповільнення обміну речовин, а також на проблеми з жировим обміном. Ваш організм викликає таке бажання, оскільки гострота і гіркота надають стимулюючу дію і допомагають йому стати активніше.

Гострий перець, фото cookpad

Якщо ви марите про морозиво та йогурти, можливо, не в порядку стравохід, є кислотний рефлюкс або печія, при яких такі продукти дають заспокійливий ефект.

Шоколадне морозиво. Фото Freepik

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, цю кашу порівнюють з отрутою: чому популярна страва несе загрозу здоров'ю людини.

Також наш портал інформував, цей фруктовий сік може угробити ваше здоров'я: коли корисний продукт перетворюється на отруту.

Крім того, ми писали, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.