Особливо актуальною в період поширення коронавірусу у світу стала тема підвищення імунітету. Якщо імунна система здорова, лімфоцити міцні і їх багато, то організм виходить з будь-якої боротьби переможцем. Як тільки організм піддається атаці інфекції, тобто в нього проникають хвороботворні бактерії, мікроби, віруси, то лімфоцити починають виробляти антитіла. Ці білки і є зброєю людського імунітету.

Головні вороги імунної системи, це простудні та інфекційні захворювання, сезонні гіповітамінози, стреси, жорсткі дієти, зловживання алкоголем і сигаретами, неграмотне застосування антибіотиків.

Здоровий сон, скріншот: YouTube

Методи зміцнення імунітету надзвичайно прості:

  • Не палити і не пити
  • Їсти багато овочів і фруктів
  • Достатньо висипатися
  • Займатися спортом
  • Не нервувати

Яким має бути харчування, щоб імунітет став нашим надійним другом

Популярні новини зараз

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

1. Кращим захистом клітин тимуса (вилочкової залози) є каротини, з яких синтезуються вітамін А, і вітамін Е. Чим вищою є їхня концентрація, тим успішніше цей орган здатний боротися з мікроорганізмами. Захисні тіла також виробляє селезінка і тому вона повинна бути захищена від шкідливих речовин такими антиокислювачами, як вітаміни А і Е. Провітамін А міститься в моркві, шпинаті, ягодах шипшини. Вітаміном Е багаті рослинні олії, більше того ВООЗ рекомендує в день з'їдати дві столові ложки оливкової олії.

2. Концентрацію каротинів у всіх клітинах організму підвищує регулярне вживання томатного соку. Дефіцит в організмі вітаміну Е легко подолати, якщо щодня приймати по столовій ложці рослинної олії — в чистому вигляді або салатах.

овочі, скріншот з відео

3. Задля насичення організму вітаміном С та залізом слід їсти більше цитрусових та яблук.

4. Підтримати імунітет допоможуть цинк, якого багато в неочищеному зерні та пивних дріжджах і селен, яким багаті зерновий хліб, яловичина, телятина, індичка, часник.

Крім того, рекомендується щодня ходити пішки не менше 30-40 хвилин, оскільки саме стільки часу потрібно організму, щоб активізувалася серцево-судинна і імунна система.

Пробіжка, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, накачати прес на карантині легко - топ-8 ефективних вправ для найлінивіших. Які вправи виконувати, щоб накачати прес у домашніх умовах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", як не набрати зайві кілограми на карантині, топ найкращих домашніх тренувань. Тренування вдома на карантині, як зберегти форму без походів у зал

Також "Знай.ua" писав, чи можуть бути корисними кава, хліб та шоколад? Дієтологи розвіяли сумніви щодо популярних продуктів і розповіли про основи правильного харчування