Велика кількість предметів мають підвищену здатність бути місцем збереження радіації. Саме тому експерти рекомендують бути обережними зі звичайними побутовими речами.

Посуд

Кришталевий посуд містить у собі свинець, що я змушує сприймати кришталевий посуд як небезпечний для життя. При цьому варто пам'ятати, що небезпеку кришталь становить не тоді, коли стоїть для краси у серванті, а тоді, коли ним користуються за прямим призначенням - подають їжу, споживають з нього. Окрім того, посуд із глини та кераміки, якщо він відлитий з жовтою чи помаранчевою глазур'ю, також може бути радіоактивним.

Журнали

Журнали, фото pixabay

Якщо ви колекціонуєте журнали, яким більше десяти років - для вас погані новини. У типографній фарбі міститься каолін, який має властивість накопичувати ізотопи урана та торія. Тому таке колекціонування небезпечне.

Наповнювач для котячого туалету

Деякі наповнювачі виготовлені з матеріалів, які містять бентоніт. Цей матеріал чудово утримує вологу та бореться із запахом, проте також містить залишки урану та торія.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Керамічна плитка

Керамічні плитка, яку часто використовують при оздобленні ванних кімнат, також небезпечна, і все це - через глину. Якщо її добули у забруднених родовищах - то така глина і, відповідно, плитка нестимуть небезпеку для здоров'я.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Антарктиді відшукали "крижаний Чорнобиль": людство під загрозою, радіація шириться зі швидкістю світла.

Як повідомляв портал "Знай.ua", iPhone 11 випромінює в радіацію в 2 рази вище норми, експерти заговорили про шкоду.

Також "Знай.ua" писав, вчені пояснили, чим загрожує людству зникнення випромінювання.