Метаболізм (обмін речовин) людини - це швидкість, з якою організм спалює калорії для енергії. Його швидкість залежить від різних факторів, включаючи вік, стать, жир, м’язову масу, рівень активності та генетику.

Як пришвидшити метаболізм природнім шляхом? Відповідь шукали MNT

Регулярне харчування

Якщо людина їсть багато, організм може спалювати калорії повільніше і зберігати більше жирових клітин. В ідеалі людина повинна мати кілька невеликих прийомів їжі або перекусів з інтервалом приблизно 3 або 4 години.

Регулярне харчування, your fit

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Достатня кількість калорій

Деякі люди пропускають прийоми їжі як спосіб схуднути. Однак це може негативно вплинути на метаболізм. Недостатність калорій може призвести до уповільнення метаболізму людини, щоб організм міг заощадити енергію. Дорослим жінкам потрібно від 1600 до 2400 калорій на день, залежно від рівня фізичної активності, а чоловікам - від 2000 до 3000.

Зелений чай

Зелений чай може бути хорошою альтернативою солодким сокам, а його пиття може допомогти забезпечити людині достатню кількість води протягом дня.

Зелений чай, Ragen

Тренування

Тренування допомагають наростити м’язи, тим самим посилюючи обмін речовин. М’язова маса має більш високу швидкість обміну речовин, ніж жирна, а це означає, що для збереження м’язової маси потрібно більше енергії.

Достатня кількість води

Вода необхідна для оптимального обміну речовин. Дослідження показали, що споживаючи 1,5 л. води щодня, можна зменшити середній показник ваги та маси тіла.

Зменшення стресу

Стрес впливає на рівень гормонів, і це може змусити організм виробляти більше кортизолу (гормону, який допомагає регулювати апетит), ніж зазвичай.

Вітамін В

Вітаміни групи B відіграють важливу роль у швидкості обміну речовин. Вітамін В міститься у бананах, яйцях, шпинаті та апельсинах.

Нагадаємо, дієтологи попередили про приховані небезпеки "цілющого" голодування.

Знай.ua розповідав про 10 продуктів, котрі нищать здоров'я.

Також Знай.ua писав про 5 корисних властивостей сала.