Люди часто придумують чимало міфів та здогадок, які абсолютно не мають жодної правдивості. Експерти зібрали добірку найпопулярніших міфів про зиму.

Якщо зіщулитися, буде тепліше

Насправді, коли людина щулиться та напружує, вона лише сильніше замерзає. Для того, щоб справді зігрітися, необхідно варто розслабитися та випрямитися. Лише з правильною поставою кров буде циркулювати нормально й ви не так сильно відчуватимете холод.

Морозна зима, ілюстративне фото з вільних джерел

Потрібно їсти більше

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Існує думка, що зимою потрібно їсти більше. Однак під холодів ми рухаємося менше, адже не хочеться виходити з дому в погану погоду. Саме тому усе з'їдене легко може перетворитися у зайву вагу, тому варто просто правильно харчуватися. При цьому, не можна обмежувати себе в їжі для нормальної роботи організму.

Магазин продуктів

Потрібно сильно утеплювати ноги

З дитинства нас змушують ходити у колготках, одягати додаткову пару носків та купувати утеплене взуття. Однак лікарі стверджують, що надмірне тепло потрібно лише у сильні морози. Тому варто одягати по погоді.

Курячий бульйон допоможе від застуди

Гарячі супи чи чаї не допоможуть вилікувати застуду, а тим більше позбутися грипу. Для лікування варто вживати ліки, які призначить лікар. Також рекомендується пити багато рідини кімнатної температури та провітрювати оселю.

Взимку людям не вистачає вітаміну D

Взимку сонячних променів стає мало. Але це не привід для того, щоб купувати спеціальні таблетки. Перш ніж приймати будь-які вітаміни, необхідно проконсультуватися з лікарем. Втома може бути викликана чимось іншим, але не браком сонячного вітаміну.

Недостатня кількість сонця викликає депресію

Цей міф надзвичайно поширений, але сонце впливає на виникнення депресії лише частково. Набагато більший вплив має спосіб життя, робота та ситуація у родині. Тобто, внутрішні фактори людини грають більшу роль, аніж відсутність сонячних променів.

Зима, фото - Хайзер

Немає сенсу їсти фрукти та овочі

Багато хто стверджує, що зимою у фруктах та овочах не залишається вітамінів. Однак це не так, адже такі продукти можна довго зберігати й вони не псуватимуться. Експерти навпаки радять збільшити кількість фруктів та овочів взимку.

Перед прогулянкою потрібно пити гарячий чай

Вважається, що це допоможе не замерзнути. Справа йде з точністю до навпаки. Після прийому гарячої рідини кровоносні судини розширюються, і організм втрачає величезну кількість тепла із-за великої різниці температур. Щоб не замерзнути, краще з'їсти що-небудь поживне: отримані калорії будуть поступово спалюватися і зігрівати організм.

Травяний чай, фото: Pinterest

Нагадаємо, погода зіграє з українцями злий жарт: чого очікувати на вихідних.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні зростуть штрафи для пішоходів: скільки доведеться платити порушникам у 2020.

Також портал Знай.ua писав, що з початку 2019 року курс національної валюти щодо американського долара виріс на 19%. Це дозволило гривні стати світовим лідером за темпами зміцнення.