Відомий український лікар Євген Комаровський розповів про те, симптомом чого може бути висип у дитини. Він закликав батьків звертати увагу на будь-які прояви висипу у дітей. Відповідні рекомендації він опублікував в Instagram.

Часто висип не є небезпечною і виступає в якості захисної реакції організму. При цьому висип може бути одним із симптомів хвороби і тоді рахунок може йти буквально на хвилини.

Педіатр радить батькам не зловживати самолікуванням і в разі, якщо висип викликає підозри, краще зайвий раз звернутися до лікаря. Висип може бути небезпечним проявом алергії, вірусної інфекції або ж реакції на укуси комах.

Якщо ви виявили висип у дитини, то потрібно звернути увагу на три головні ознаки: дихає носик, пригадати, коли останній раз був стілець і яка температура у дитини.

Популярні новини зараз

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

Коли ви звертаєтеся до лікаря щодо підозрілої висипки, то варто згадати і розповісти медику, що їла дитина, що одягав, ніж прали, ніж купали і де гуляли.

Важливо знати, що якщо висип не зникає при натисканні на неї, вона має форму крововиливів або прояв висипки супроводжується блювотою і підвищенням температури тіла, то як можна швидше доставити хвору дитину в найближчу лікарню, підсумував доктор Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський закликав батьків взятися за розум.

Як повідомляв Знай. ua, українцям ставлять вигадані діагнози.

Знай. ua писав, що Комаровський розповів, чим лікувати кишкову інфекцію у дитини.