Людський мозок — найнеприступніше для патогенних мікроорганізмів місце. Його захищає гематоенцефалічний бар'єр, який підтримує гомеостаз нервової системи. Тим не менше, існують паразити, здатні обійти захист, проникнути в мозок і викликати серйозні захворювання.

З етичних міркувань ім'я молодої людини не було названо. Цей жахливий випадок був описаний в журналі The New England Journal of Medicine доктором Нишантом Девом, який займався лікуванням 18-річного хлопця.

Так відомо, що молодий хлопець, індіанець за національністю, був доставлений в лікарню індійського штату Харьяна після того, як у нього почалися сильні судороги, через що він навіть втратив свідомість.

Лікарі провели повне сканування головного мозку в результаті чого у нього виявили безліч білих капсул невеликого розміру, так званий Нейроцистицеркоз.

Популярні новини зараз

Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом

Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів

Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи

"Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня

Показати ще

За заявою лікарів, мозок хлопця був буквально пронизаний сотнями цист. Капсул або цист з личинками в мозку молодої людини виявилося так багато, що вони викликали незворотні зміни.

Ці капсули містили в собі личинок паразитичного черв'яка виду Taenia Solium, він же свинячий ціп'як або свинячий солітер.

Мозок хворого індійця

Незважаючи на назву, його остаточним хазяїном є людина і якщо цей черв'як оселиться в організмі людини, то в довжину може досягати 2-3 метрів.

Заразитися можна при споживанні погано прожареної свинини, що швидше за все і відбулося в даному випадку.

Яйця свинячого ціп'яка знаходяться на землі, а значить, можуть бути на овочах і фруктах, які на цій землі лежали.

На жаль, незважаючи на всі зусилля лікарів, пацієнт помер через два тижні після потрапляння в лікарню.

Свинячий ціп'як

Нишантон Див опитав батьків пацієнта та за їх словами хлопець ще до потрапляння в лікарню скаржився на болі у паху. У лікарні при обстеженні крім наявності цист в мозку, вони були знайдені у правому оці і в одному з яєчок.

Для лікування лікарі не стали застосовувати відомі протипаразитарні ліки, так як при наявності паразитів у мозку вони могли викликати ще більше погіршення здоров'я, такі як набряк мозку і втрату зору.

Вони зупинилися на протизапальних стероїдах Дексаметазоні та антиепілептичних препаратів. Однак нічого з цього хворому не допомогло.

Нагадаємо, з ока українки витягли 30-метрового слизького монстра. Встановлено, що жінка з серпня 2018 року відчувала набряк і біль.

Як повідомляв портал "Знай.uа", артрит запропонували лікувати моторошними паразитами. Вчені виявили лікувальне з'єднання різновиди грибків, які живуть на комах.

Також "Знай.uа" писав, як паразит назавжди змінив життя пакистанця. Страшна метаморфоза сталася з ногами тридцятивосьмирічного чоловіка п'ять років.