Діти, які проводять дуже багато часу за гаджетами, можуть отримати переломи стегон у віці 40-50 років. Про це заявила експерт по віковому здоров'ю, професор Доун Скелтон, передає The Daily Mail.

За її словами, зараз молоде покоління дуже мало займається спортом, веде сидячий спосіб життя і проводить години перед екранами смартфонів. В результаті їх кістки не отримують достатнього навантаження в період до настання статевого дозрівання, щоб повноцінно розвиватися і ставати сильнішими.

Професор Скелтон зазначила, що після 15 років розвиток і ріст кісток значно сповільнюється. При цьому сидячий спосіб життя робить їх ще слабкіше.

"Якщо ви не створили надійну базу для зростання кісток, вони почнуть старіти набагато раніше, а будь-яке падіння може призвести до перелому стегна", - розповіла фахівець.

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Також вона додала, що сьогодні ця проблема прихована, актуальною вона буде, коли сучасне покоління дітей виросте. Адже саме їм загрожують переломи стегнових кісток не у 70-80 років, а вже в 40-50.

Скелтон просить батьків нагадувати дітям про необхідність перерв під час сидіння за екраном кожну годину, а також спонукати їх бути активними і займатися спортом.

Нагадаємо, група американських вчених заявила, що відеоігри негативно впливають на мозкову активність дітей. Експериментували з цим фахівці співробітники національних інститутів охорони здоров'я Сполучених Штатів Америки.

Як повідомляв портал Знай.uа, лікар-педіатр Євген Комаровський пояснив, як правильно вводити перший прикорм дітям, щоб не спровокувати проблеми з травленням. За словами фахівця, здорова маленька дитина не обов'язково ходить "по-великому" щодня. Він упевнений, що це всього лише страхи дорослих.

Також портал Знай.uа писав, що доктор Комаровський розповів, як вирішити поширену проблему, з якою стикаються чи не всі батьки. Мова йде про сон, а точніше про відсутність сну в дітей у нічний час.