Головною причиною сонливості є хронічна нестача нічного сну, тому в першу чергу необхідно врегулювати свій режим для того, щоб висипатися і відчувати себе бадьорим весь день.

Однак, сонливість протягом дня може бути наслідком не лише недосипання і втоми, але і неправильного харчування.

За словами медиків, чим калорійніший раціон, тим повільнішою стає людина. Адже жирна висококалорійна їжа вимагає великих витрат енергії на переробку, тому природно, що організм втомлюється. В результаті виникає сонливість, апатія, хочеться прилягти і подрімати, а не сидіти в офісі і займатися важливими документами. В результаті страждає і якість роботи, і фігура і настрій.


"Якщо не хочете спати на ходу і відчувати постійну втому, не перевантажуйте шлунок і намагайтеся їсти більше овочів і фруктів, які не лише забезпечать організм необхідними для злагодженої роботи вітамінами і мікроелементами, але і посприяють виробленню "гормонів щастя". Найбільше підняттю настрою сприяють банани, хурма, всі цитрусові, морська капуста, брокколі, баклажани, болгарський перець і будь-які ягоди. Якщо в морозилці є свіжозаморожені сезонні ягоди - їх можна перемолоти в блендері, додавши трохи йогурту або банан - вийде смачний десерт. Всі ці продукти чудово бадьорять і додають сил, не обтяжуючи шлунок", - розповіла лікар Вікторія Савицька в інтерв'ю ГолосUA.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Не пропускайте прийоми їжі, особливо сніданок, намагайтеся їсти 5-6 разів на день невеликими порціями.

У раціоні обов'язково має бути присутня риба. Фосфор, яким вона багата, покращує роботу мозку і знімає втому від розумової праці. Сприяють цьому також волоські горіхи, арахіс, сочевиця, мигдаль.

При цьому експерти рекомендують обмежити споживання солодощів. Особливо це стосується рафінованих вуглеводів: цукор рафінад і вироби з білої муки, тобто всякі пончики, тортики, тістечка, а також макарони і білий хліб.

"Ці продукти провокують різкий стрибок рівня цукру в крові, який незабаром так само швидко і раптово знижується, тоді ми і відчуваємо занепад сил і зневіру. А ось цільнозернові, крупи і бобові надають прямо протилежний ефект і надовго заряджають енергією. І не забувайте пити не менше 1,5 літрів чистої мінеральної води ", - порадила експерт.