Гормони щитовидної залози впливають на роботу абсолютно всіх органів, тому дуже важливо своєчасно виявити наявну проблему і почати лікування у медика. Про симптоми порушення роботи щитовидної залози передає Clutch.

Втома

Хронічний занепад сил і поганий настрій — поширені симптоми в період низької ефективності роботи щитовидної залози.

Зміни у вазі

Якщо ти помітила, що цифри на вагах поповзли вгору, хоча твій стиль життя залишився попереднім, можливо, вся справа в порушення роботи щитовидної залози. Гормони, які вона виробляє, впливають на швидкість метаболізму. Якщо їх мало, організм буде отримувати дуже багато калорій з їжі, а ти, відповідно, повнішати.

Популярні новини зараз

Електроенергія подорожчає вже наприкінці травня: українців приголомшили новими цінами

Чоловіків застерегли від помилки у ТЦК: читайте уважно

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Показати ще

Озноб

Гормони щитовидної залози впливають на те, наскільки добре розширюються кровоносні судини, що визначає, наскільки тобі буде тепло. Тому якщо ти часто мерзнеш і тебе трясе навіть у приміщеннях, можливо, варто піти до ендокринолога.

Запори

Хронічні запори можуть бути пов'язані з поганою роботою щитовидної залози. Маються на увазі не тільки дуже рідкісні походи в туалет, але і надмірно твердий стілець, болі в процесі дефекації і загальне відчуття дискомфорту при поході "по-великому".

Ламке волосся

Щитовидні гормони дуже важливі для здоров'я волосяних фолікулів. Тому якщо твоє волосся стало сухим і млявими, а шкіра лущитися, швидше за все, справа у гормонах.

Нагадаємо, багато людей не здогадуються, що насправді заважає скинути ненависні кілограми. Якщо строго дотримуватися трьох правил, ви не тільки отримаєте гарну фігуру, але і завжди будете відчувати себе на усі сто.

Раніше Знай.uа повідомляв, у світі набирає популярності дієта, яку називають "харчування здорової людини".

Також Знай.uа писав, відомий український дієтолог Катерина Толстікова назвала колір продуктов, який принесе максимум користі організму та пояснила, у чому полягає їх цінність.