З жовтня 2018 роки вже 28 осіб в Україні померло від грипу і ГРВІ. Про це повідомляється в Міністерстві охорони здоров'я України. За повідомленням МОЗ, з 21 по 27 січня від грипу померли три людини.

У МОЗ підкреслили необхідність вакцинації від грипу. Якщо це не зможе допомогти уникнути захворювання, то прибере ризик важких ускладнень. За минулий тиждень від грипу вакцинувалися більше 1,5 тисячі осіб, повідомляє видання "ФАКТИ".

За третій тиждень 2019 року на грип та ГРВІ захворіли майже 199 тисяч осіб. Епідемічні пороги підвищились в Чернігівській (31,8%), Чернівецькій (23%), Івано-Франківській (22,6%), Житомирській (10%), Хмельницькій (7,2%), Миколаївській (4%), Київській ( 1,8%) і Закарпатській (0,3%) областях.

У Києві інтенсивність поширення епідемії нижче допустимого порогу на 44,9%. Зараз показникизахворюваності на грип та ГРВІ склали 471,4.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

МОЗ також зазначив, що показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 516,2 на 100 тисяч населення, що майже досягло рівня епідемічного порогу по Україні.

Також портал "Знай.ua" писав: "Все ще викликаєте швидку допомогу під час високої температури? Не хвилюйтеся, більше цього робити не треба. Здивуєтеся - чому, тоді запитайте про це у виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Саме вона порадила забути про лікарів в таких випадках. "

Як повідомляв портал "Знай.ua", всього одна ніч поганого сну негативно впливає на сприйняття болю. В такому випадку мозкова активність збільшується в болезаспокійливих регіонах і зменшується в районах, відповідальних за модулювання сприйняття болючих стимулів.

Крім того, "Знай.ua" писав про те, що відмінності в чисельності деяких бактерій, що живуть в роті, дозволяють діагностувати ранню стадію раку підшлункової залози. Дослідники постійно шукають біологічні зміни, здатні точно продемонструвати ранні ознаки панкреатиту, які можуть бути перетворені в нові скринінгові тести.

Ще "Знай.ua" писав про те, як позбутися від болю в голові і підвищеного тиску за допомогою простого рецепту.