Генетики запропонували модифікувати курячі яйця для того, щоб ті містили білки, яких не вистачає людям при артриті і ракових захворюваннях.

Дослідження Единбурзького університету показало, що редагування ДНК сільськогосподарських тварин призводить до того, що їх м'ясо багате на відсутні білки, повідомляє Daily Mail.

І хоча такі білки вже синтезуються і використовуються в ліках для "скидання" хімічного балансу організму, їх виробництво в яйцях було б в 100 разів дешевше, вважають вчені.

За їх словами, достатньо трьох яєць для отримання адекватної дози білка — при звичайній курці, яка приносить 300 яєць на рік.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

У рамках дослідження команда генетиків "модифікувала" курей на вироблення людського білка IFNalpha2a, який володіє потужним антивірусною і протираковою дією.

Більш того, вчені розводили тварин, які містили людську і свинячу версію білкового макрофага CSF, який входить до складу імунної системи.

Коли дослідники розкололи яйця і відокремили жовток від білка, то виявили велику кількість як IFNalpha2a, так CSF.

Найбільша економія полягає в тому, що пташники набагато дешевше будувати, ніж утримувати лабораторії на фабриці. Крім того, яйця вже використовуються для вирощування вірусів для вакцин, наприклад від грипу.

Хоча може пройти від 10 до 20 років, перш ніж будуть зібрані достатні дані для підтримки виробництва лік в яйцях, вчені впевнені, що їх дослідження є кроком у правильному напрямку.

Ліки, що містяться у тваринах, можуть стати хорошою альтернативою антибіотиків в умовах кризи резистентності. Такі методи використовуються для регенерації печінки або нирок домашніх тварин.

І дослідники підкреслюють, що благополуччя тварин не є проблемою, так як курчата будуть буквально "розпещені" порівняно з родичами, що живуть на фермі.

Нагадаємо, структурний аналог з'єднання, що міститься в ялиці бешаньзунской, має протиракові властивості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", онкологи пропонують лікувати рак молочної залози за допомогою низьких температур.

Також "Знай.uа" писав, що експериментальна терапія ефективно сповільнила поширення потрійного негативного раку молочної залози в експериментах на мишах.