Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун почала розповідь про важливу чоловічу проблему з жарту про яйце.

У Facebook вона опублікувала фото, яка з 4 січня встигла набрати більше 48 мільйонів лайків в Instagram. Це знімок звичайного яйця, автор якого закликав встановити світовий рекорд і обігнати аналогічний пост американської зірки Кайлі Дженнер, передає politeka.net.

У свою чергу, українська міністр висміяла ажіотаж навколо публікації.

"Їсти яйця, які заслуговують на більшу увагу", - пожартувала Супрун, натякаючи на однойменні геніталії. Таким чином вона привертала увагу до раку яєчок.

"За статистикою, ризик захворювання досить низький і становить близько 1%. Однак останнім часом випадки захворювання почастішали. Незважаючи на низьку смертність, хвороба все одно становить небезпеку для здоров'я чоловіків", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Супрун вказала, на що варто українцям варто звернути увагу.

"Ймовірність раку збільшується при неопущеннимі яєчка в природній період. Відхилення називається крипторхізм. Орган в черевній порожнині починає розвиток, коли дитина ще в утробі матері. Поступово опускається в мошонку. Якщо яєчка залишилися в області черева - великий ризик розвитку раку", - йдеться у повідомленні.

Медики не відкидають і спадковість. Якщо батько переніс рак яєчника, ймовірність аналогічної хвороби у його сина росте в 4 рази.

"Більше потрібно побоюватися, якщо недугу діагностували у брата. У цьому випадку ризик в 8 разів вище. Вчені підозрюють причину такого явища в генах. Проводять дослідження, щоб перевірити їх роль в розвитку раку", - зазначається.

За словами Супрун, не варто розслаблятися навіть тим чоловікам, які вже вилікували хворобу. У 3% -4% випадків рак згодом вражає і друге яєчко. У групі ризику чоловіки від 15 до 49 років. Рак може з'явитися в будь-якому віці - навіть у дітей і людей похилого віку.

"Рак яєчок лікується досить успішно. Досить вчасно його виявити у пацієнта. Найбільш поширеним показником раку є пухлина або ущільнення в одному з яєчок. Варто звертати увагу на будь-які зміни форми, текстури або зміни в розмірі статевих органів. Хворобливих відчуттів при цьому, як правило, не виникає. Однак в ряді випадків хворі скаржаться на дискомфорт в, затікання і болях в області мошонки", - розповіла Супрун.

Також вона вказала на інші можливі симптоми при розвитку хвороби. У чоловіків можуть відбуватися гормональні зміни. Наприклад, можуть збільшуватися груди, з'являтися задишка, кашель, болі в грудній клітці і попереку. Ймовірно, уражені внутрішні органи і лімфовузли.

"Сама по собі зміна яєчок може вказувати на інші недуги, крім раку. Нерідкі випадки варикоцеле, коли розширюються вени всередині органу. А також гидроцеле, під час якого між оболонками накопичується рідина. Щоб напевно визначитися з природою дискомфорту, варто щомісяця перевіряти своє здоров'я у лікаря", - додала вона.

Нагадаємо, Супрун дала убивчий прогноз: який смертельно небезпечної хвороби не уникне кожен шостий українець. Уляна Супрун попередила українців про ризики інсульту. Вони зростають, якщо не лікувати гіпертонію, ожиріння і миготливу аритмію.

Як повідомляв "Знай.uа" названі 5 причин прокидатися рано.

Також "Знай.uа" писав, безкоштовна медицина зникне? Українців стривожили обіцянки Супрун