Середземноморська кухня підвищує ефективність статинів.
До такого висновку прийшли дослідники з Середземноморського неврологічного інституту після того, як проаналізували показники здоров'я 1180 "сердечників", середній вік яких становить 67 років, повідомляє Daily Mail.
Як вважають дослідники, таке поєднання знижує субклінічне запалення, яке спонукає людей до більш високого ризику захворювання та смертності.
Українці можуть залишитися без пенсій: кому припинять виплати
Графіки відключення світла можуть скасувати
Пенсіонерам подвоять доплати: хто отримає більше грошей
Українців попередили про масові перевірки: додому нагрянуть соцслужби
"Якщо наші дані підтвердяться, то з'являться нові терапевтичні можливості для тих, хто вже переніс серцево-судинні захворювання", — затверджує директор департаменту епідеміології і профілактики Джованні де Гаетано (Giovanni de Gaetano)
І хоча вчені довели, що статини знижують ризик серцевих захворювань, препарати викликають суперечки серед медичної спільноти з-за їх потенційних побічних ефектів, які включають висип, м'язовий біль і блювання.
Проте багато хто згоден з тим, що для пацієнтів високого ризику, наприклад, що перенесли серцевий напад, статини знижують ризик повторного інциденту, який може призвести до смерті.
Середземноморська дієта складається з великої кількості овочів, оливкової олії і жирної риби.
Нагадаємо, вчені з Університету Іллінойсу в черговий раз довели користь середземноморської системи живлення.
Як повідомляв портал "Знай.uа" дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.
Також "Знай.uа" писав, що середземноморська дієта володіє лікувальними властивостями і можуть служити в якості профілактики онкологічних захворювань.