Середземноморська кухня підвищує ефективність статинів.

До такого висновку прийшли дослідники з Середземноморського неврологічного інституту після того, як проаналізували показники здоров'я 1180 "сердечників", середній вік яких становить 67 років, повідомляє Daily Mail.

Вчені виявили, що люди, які приймають статини і дотримуються середземноморської дієти, рідше страждають від захворювань серця або пов'язаної з ним смерті.

Як вважають дослідники, таке поєднання знижує субклінічне запалення, яке спонукає людей до більш високого ризику захворювання та смертності.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

"Якщо наші дані підтвердяться, то з'являться нові терапевтичні можливості для тих, хто вже переніс серцево-судинні захворювання", — затверджує директор департаменту епідеміології і профілактики Джованні де Гаетано (Giovanni de Gaetano)

І хоча вчені довели, що статини знижують ризик серцевих захворювань, препарати викликають суперечки серед медичної спільноти з-за їх потенційних побічних ефектів, які включають висип, м'язовий біль і блювання.

Багато лікарі стурбовані "надмірної медикализацией" людей середнього віку, в результаті якої лікарі прописують статини "на всяк випадок", якщо у пацієнтів в більш пізньому віці виникнуть проблеми з серцем.

Проте багато хто згоден з тим, що для пацієнтів високого ризику, наприклад, що перенесли серцевий напад, статини знижують ризик повторного інциденту, який може призвести до смерті.

Середземноморська дієта складається з великої кількості овочів, оливкової олії і жирної риби.

Нагадаємо, вчені з Університету Іллінойсу в черговий раз довели користь середземноморської системи живлення.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав, що середземноморська дієта володіє лікувальними властивостями і можуть служити в якості профілактики онкологічних захворювань.