Дієта, яка багата на фаст-фуд, торти і напівфабрикати, підвищує ризик виникнення депресії.
Команда фахівців з Центру біонаучних досліджень Манчестерського університету виявила, що вживання в їжу продуктів харчування з високим вмістом холестерину, насичених жирів і вуглеводів, підвищує ймовірність розвитку депресії приблизно на 40 %, повідомляє Daily Mail.
Всі дослідження зафіксували наявність у учасників депресивних симптомів (шляхом самоспостереження, встановлення медичного діагнозу і/або прийомом антидепресантів), поряд з докладним опитуванням про зміст їх раціону.
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові"
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Деякі дослідження проводилися з використанням даних, які доступні в той же момент, а інші наукові роботи спостерігали за учасниками протягом 13 років.
"Проста зміна раціону харчування може стати дешевшою альтернативою фармакологічних втручань, які часто супроводжуються побічними ефектами", — заявляє автор дослідження Стівен Брэдберн (Steven Bradburn).
Дієтологи вважають, що протизапальний раціон харчування, що містить клітковину, вітаміни (особливо А, С, D) і ненасичені жири надає зворотний ефект і може застосовуватися в якості лікування депресії.
Нагадаємо, відмова від фаст-фуду викликає абстинентный синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.
Як повідомляв портал "Знай.uа" нове дослідження, проведене експертами з Університету Східної Англії, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.
Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.