Часникове масло і ще декілька лікарських трав здатні здолати збудників хвороби Лайма.
До такого висновку прийшли дослідники з Школи громадської охорони здоров'я Джона Хопкінса Блумберга після вивчення впливу компонентів, що входять в різні рослини, на симптоми бореліозу, повідомляє Science Daily.
Раніше проведене дослідження тієї ж команди вчених виявило, що ефірні олії з орегано, коричної кори, гвоздикових бутонів, цітронели і гаультерії набагато ефективніше пригнічують бактерій Лайма, ніж даптоміцин — чемпіон серед перевірених фармацевтичних препаратів.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
У новому дослідженні професор Ін Чжан (Ying Zhang) і його команда проаналізували 35 інших ефірних олій і виявили десятки рослин, які ефективно знищують бактерії при концентрації всього однієї частини на тисячу.
Зокрема,олї були отримані з часникових цибулин, ягід гвоздики, стебел мірри, квітучої імбирною лілії. Есенції здолали бактерії протягом семи днів.
Олії з листя чебрецю, насіння кмину і дерева аміріса також виявилися не менш ефективні, ніж цінамальдегид — основний ароматний інгредієнт олії коричної кори.
Лабораторні тести являють собою ранню стадію досліджень, але Чжан і його колеги сподіваються в найближчому майбутньому продовжити дослідження ефірних олій за допомогою тестів на живих тварин, включаючи тести на мишачих моделях зі стійким бореліозом.
Якщо ці тести пройдуть успішно, а ефективні дози виявляться безпечними, Чжан розраховує дослідити вплив масел на людей.
Якщо хворобу не лікувати на ранніх стадіях вона переходить у хронічний стан, що надає серйозно навантаження на організм і може навіть призвести до інвалідності.
Нагадаємо, все, що відомо про корисні властивості селери.
Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.
Також "Знай.uа" писал, що вживання органічних продуктів, які не пройшли обробку пестицидами, зменшує ризик розвитку різних форм раку на 25 %.