Британські вчені вперше виростили міні-плаценту, яка допоможе знизити ймовірність виникнення труднощів при пологах.

Результати дослідження Кебриджского університету допоможуть відповісти на питання, чому відбуваються викидні, що провокує передчасні пологи і як попередити прееклампсію, повідомляє Daily Mail.

Аналіз штучної плаценти дозволив так само отримати важливу інформацію про ранкову блювоту, яка виникає у деяких вагітних вранці.

Дослідники і раніше припускали, що ускладнена вагітність виникає через аномальну плаценту у перші три місяці вагітності, однак не могли спостерігати за процесом на пряму.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Слід зазначити, що плацента виконує важливу функцію в тілі вагітної жінки, оскільки транспортує кисень і поживні речовини від матері до дитини. Але збої в її роботі можуть призвести до багатьох проблем при пологах. Більш того, збільшує ймовірність смерті і матері, і дитини.

Етапи створення міні-плаценти

Тридцять років знадобилося акушерам, щоб відтворити плаценту хоч і в зменшеному варіанті. Міні-плаценти настільки малі, що їх можна побачити тільки під мікроскопом. Однак, за словами вчених, "вирощені" органи повністю ідентичні природним.

Експерименти показали, що міні-плаценти можуть випускати білок GDF15, який, як вважається, діє на частину мозку, яка контролює блювоту. Отримані висновки можуть призвести до появи нового препарату для лікування важкої ранкової нудоти.

Міні-плаценти також допоможуть пояснити, чому вірус Зіка та інші небезпечні мікроорганізми здатні проходити через плаценту і шкодити дитині.

Нагадаємо, вага дитини багато в чому залежить від генетики, а не від харчового раціону.

Як повідомляв портал "Знай.uа", харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.

Також "Знай.uа" писав, що вага дитини багато в чому залежить від генетики, а не від харчового раціону.