Депресія і ожиріння вважаються одними з найбільш серйозних захворювань у всьому світі.

Деякі експерти заявляють, що депресія часто виникає у людей з надмірною вагою або ожирінням, повідомляє Medical News Today.

Інші дослідники стверджують, що депресія провокує ожиріння. Треті вважають, що депресія і ожиріння посилюють один одного.

Дослідники з Університету Ексетера в Сполученому Королівстві об'єднали зусилля з ученими з Університету Південної Австралії, щоб поставити крапку в цій дискусії.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Медики вивчили генетичні дані для перевірки причинно-наслідкового зв'язку між ожирінням і депресією. Команда хотіла зрозуміти, пов'язаний більш високий індекс маси тіла (ІМТ) з підвищеним ризиком депресії.

Дослідники використовували генетичні та медичні дані 48 000 осіб з депресією і порівняли їх з даними 290 000 осіб з контрольної групи.

Як і очікувалося, більш високий ІМТ був пов'язаний з більш високим коефіцієнтом депресії. Цей зв'язок був помітніше у жінок, ніж у чоловіків. Жінки з високим ІМТ мали 21-відсоткове збільшення ризику, порівняно з 8 відсотками у чоловіків.

У своєму аналізі команда дослідників враховувала цілий ряд змінних, які могли б впливати на результати: соціально-економічне становище, споживання алкоголю, куріння та фізичну активність.

Вони виявили, що у людей з сприятливим метаболічним профілем настільки ж імовірно розвиток депресії, як і у людей з ожирінням, які несуть гени, які призводять їх до розвитку метаболічних станів. Цей ефект був найбільш виражений у жінок.

Однак взаємозв'язок між ожирінням і депресією залишається запутаной. Подальші дослідження необхідні для вивчення причинно-наслідкового ролі депресії на розвиток ожиріння.

Нагадаємо, звичайні підлогові ваги можуть позбавити вас від зайвих кілограмів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.