Дослідник в області сну Пол Келлі (Paul Kelley) пропонує перенести початок робочого дня на 10 ранку.

Вчений вважає, що ранній трудовий процес шкодить біоритмам тіла і сну і провокують різні захворювання, повідомляє Daily Mail.

На думку Келлі, якщо начальство бажає, щоб персонал рідше хворів і страждав від "перегорання", то необхідно зрушити робочий час на 10 ранку.

Більше того, професор вважає, що деякі працівники повинні починати роботу навіть о 12 годинi, якщо того вимагають їх біологічний годинник.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Дослідник опублікував нову книгу "Біологічний годинник тіла" (Body Clocks), де класифікував людей по звичкам сну, розділивши їх на п'ять типів: від " безумовно ранкового" до "безумовно вечірнього".

"Десята година ранку — найкраща, якщо кожному потрібен індивідуальний час старту. Зміна режиму зробила б негайний позитивний вплив на нинішні рівні позбавлення сну у дорослих людей, викликані раннім початком роботи", — заявив дослідник.

Також, за словами експерта, перенесення робочого дня дозволить людям заповнити брак сну на додаткові 30-76 хвилин в день.

Келлі передбачає, що спершу кожен повинен пройти тест, щоб підібрати собі природну звичку сну і спробувати відповідним чином налаштувати час робочої активності.

Медики виявили новий спосіб лікування безсоння на молекулярному рівні.

Відомо, що аденозин відіграє важливу роль у стимуляції сну і придушенні бадьорості, оскільки його концентрація збільшується під час тривалого неспання організму і зменшується під час подальшого сну.

Раніше використання ліків на основі його компонента виключали з-за несприятливих серцево-судинних ефектів.

Однак медикам вдалося виявити перший позитивний алостеричний модулятор для аденозинових рецепторів А2А і продемонструвати, що посилення передачі сигналів рецептора А2А викликає сон, який відрізняється від природного сну.

Нагадаємо, будь повторюваний плейлист рано чи пізно починає дратувати, але, на думку деяких музичних психологів, різдвяні мелодії можуть ще й нашкодити.

Як повідомляв портал "Знай.uа" любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що життя поблизу галасливих доріг збільшує ризик виникнення депресії на дві третини.