Тетрагідроканнабінол, содержающийся марихуанi, може поліпшити пам'ять пацієнтів з хворобою Альцгеймера.

До такого висновку прийшли дослідники Медичного центру університету в Геттінгені Німеччини, які протягом шести тижнів піддавали гризунів впливу ТГК — активного інгредієнта і одного з основних каннабіноїдів, повідомляє Daily Mail.

У мишей, яких обробили ТГК, спостерігалося 20-відсоткове зменшення мозкових бляшок, що провокують хворобу Альцгеймера. Поведінкові імпульси тварин також свідчили про те, що їх пам'ять помітно покращилася, ніж у мишей з аналогічним захворюванням, яких не лікували ТГК.

Парадокс полягає в тому, що марихуана зазвичай негативно впливає на пам'ять і когнітивні процеси у мишей і людей, а в разі наявності хвороби Альцгеймера спостерігається прямо протилежний результат.

Популярні новини зараз

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

За словами деяких медиків, канабіс дійсно може полегшити біль, але ліками його навряд чи можна назвати. Часте вживання марихуани призводить до розвитку тимчасової парайноии і тривоги.

Успіх експерименту показує, що марихуана може бути корисна в лікуванні хвороби Альцгеймера у людей.

Хвороба Альцгеймера характеризується погіршенням пам'яті та порушеннями у поведінці. Вчені також зазначили, що у страждаючих хворобою Альцгеймера спостерігається втрата ваги мозку і вважають, що хронічне запалення може сприяти розвитку деменції.

Речовини, бета-амілоїди, накопичується в мозку хворих на хворобу Альцгеймером. Вважається, що ці так звані бляшки заважають функціонувати клітинам мозку і вважаються класичним сигналом захворювання.

Це дослідження не перше, що виявило зв'язок між ТГК і хвороба Альцгеймера.

Дослідження, проведене в 2014 році, передбачає, що система рецепторів, що сприймають канабіс — эндоканнабиноидная система мозку — може грати роль в розвитку хвороби Альцгеймера.

Нагадаємо, регулярне куріння марихуани збільшує ризик виникнення інсульту на 15 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа" марихуана викликає сексуальне бажання у жінок.

Також "Знай.uа" писав, що вживання марихуани, а також продуктів на її основі, змінює сприйняття болю.